Het is erg fijn om keukenapparatuur heel lang te kunnen gebruiken. Dit is goed voor de portemonnee en ook voor het milieu. We willen je graag in deze blog uitleggen hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Zowel particulieren als ondernemers zijn erg gebaat bij deze informatie. Lees de blog goed door! Wanneer je tijd hebt, check dan ook onze andere mooie blogs, want zo doe je helemaal mee met de strijd tegen de klimaatverandering en verspilling.

Kalk is een stille sloper

Wanneer je gebruikt maakt van keukenapparatuur waar water doorheen stroomt, is het een erg belangrijk aspect van het keukenonderhoud: het voorkomen van kalkaanslag. Dit kun je op veel verschillende manieren doen, maar we willen graag met jou de meest efficiënter doornemen. Denk bijvoorbeeld aan de preventie van kalkaanslag. Dit kun je doen door een waterontharder aan te schaffen. Deze sluit je aan op de hoofdkraan die in de meterkast te vinden is. Het is echt een geweldig apparaatje dat ervoor zorgt dat kalk in het water blijft zitten en niet de apparatuur verpest. 

Maar hoe zit het nu eigenlijk met kalkaanslag in apparatuur? 

Wanneer de apparaten verstopt raken is het zo, dat ze na verloop van tijd veel minder goed gaan presteren. Daarbij gaan ze juist wel meer energie consumeren. Wat jij uiteindelijk op je rekening terug gaat zien. Door een waterontharder aan te schaffen, voorkom je dat apparaten snel stuk gaan, minder energie verspillen en je energierekening aan het einde van de maand hoog is. Dit geldt zowel voor particulieren als ondernemers. Per slot van rekening zijn ondernemers in een andere situatie ook particulieren. Zij zijn dus eigenlijk dubbel gebaat bij een waterontharder.

Als preventie net iets te laat was

Je kunt ook andere dingen doen om kalkaanslag te verwijderen. We hebben het hier dan niet meer over preventie. Ga met azijn opgelost in warm water aan de slag en je zult zien hoezeer kalkaanslag van bijvoorbeeld het aanrecht of wanden verdwijnt. Dit werkt ook in de douche. Keukenapparatuur ontkalken kun je ook doen met azijn. We kennen natuurlijk allemaal het voorbeeld van de waterkoker, daar moet je water en azijn in doen, je zet hem aan en het mengsel laat je een tijd koken. Herhaal dit een paar keer en de kalkaanslag is eruit. Meer weten over hoe je kalkaanslag op een milieuvriendelijke manier kunt voorkomen? Neem dan contact op met antikalk.com.